آمار تعداد پروانه اکتشاف صادرشده به تفکیک استان (سال 1400)

آمار تعداد پروانه اکتشاف صادرشده به تفکیک استان در سال 1400 که از سالنامه وزارت صنعت، معدن، تجارت به دست آمده است نشان می دهد، استان خراسان جنوبی بیشترین تعداد پروانه اکتشاف را در بین استان‌های ایران داشته است.

آمار امروز را در آمارفکت بخوانید.

طبق آخرین آماری که آمارفکت از وبسایت آماری وزارت صمت به دست آورده است؛ آمار تعداد پروانه اکتشاف صادرشده به تفکیک استان حاکی از آن است که استان خراسان جنوبی با تعداد 141 پروانه اکتشاف در ایران بیشترین تعداد پروانه اکتشاف را داشته است.کمترین تعداد پروانه اکتشاف در بین استان‌های ایران، استان‌های بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد و گلستان داشته اند.

آمار تعداد پروانه اکتشاف صادرشده به تفکیک استان حاکی از آن است که استان‌های خراسان رضوی و آذربایجان شرقی به ترتیب با 74 و 64 پروانه اکتشاف در رتبه‌های بعدی قرار دارند. این ارقام حاکی از اهمیت فعالیت‌های معدنی در این استان‌هاست. استان‌های کردستان و هرمزگان با 48 و 45 پروانه در جایگاه‌های بعدی قرار دارند که به‌نوعی نشان‌دهنده روند توسعه‌ی فعالیت‌های معدنی در این مناطق است.

آمار تعداد پروانه اکتشاف صادرشده به تفکیک استان حاکی از آن است که آذربایجان غربی، سمنان و همدان هر یک به ترتیب با 39، 27 و 27 پروانه اکتشاف در رده‌های میانی قرار دارند. این میزان در استان‌هایی همچون زنجان و کرمانشاه نیز که هر دو 24 پروانه اکتشاف صادر کرده‌اند، مشابه است. استان‌های اردبیل و خوزستان هر دو با 16 پروانه و لرستان با 15 پروانه نیز در این لیست قرار دارند.

مرکزی، خراسان شمالی، قزوین و قم هر یک با حدود 11 تا 13 پروانه اکتشاف، در رده‌های پایین‌تری قرار دارند. استان ایلام با 8 پروانه و چهارمحال و بختیاری و مازندران هر کدام با 6 پروانه از جمله استان‌هایی هستند که فعالیت‌های معدنی در آن‌ها محدودتر بوده است.

آمار تعداد پروانه اکتشاف صادرشده به تفکیک استان حاکی از آن است که در انتهای لیست، استان‌هایی همچون تهران، البرز، گیلان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و گلستان قرار دارند که هر یک تنها بین 1 تا 3 پروانه اکتشاف صادر کرده‌اند. این تعداد کم می‌تواند نشان‌دهنده‌ی محدودیت‌های منابع معدنی یا اولویت‌های متفاوت اقتصادی در این مناطق باشد.

به‌طور کلی، این توزیع نشان‌دهنده تمرکز بیشتر فعالیت‌های معدنی در مناطق مرکزی و جنوبی ایران است که از نظر جغرافیایی و اقتصادی شرایط مناسبی برای توسعه صنایع معدنی دارند. در عین حال، این ارقام می‌تواند بازتابی از تفاوت‌های استانی در زمینه منابع طبیعی و ظرفیت‌های بالقوه برای توسعه‌ی معادن باشد.

برای کسب اطلاعات و آمارهای بیشتر در حوزه‌‌ی اقتصاد کلیک کنید.

آمارهای مرتبط:

آمار نرخ تورم در ایران

آمار متوسط‌ درآمد سالانه‌ ‌يک ‌خانواده شهری در ایران

آمار شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران (شاخص تورم)

نمای کلی آمار

بازه آماری

1400

تاریخ بروزرسانی

آمارهای مرتبط