آمار متوسط هزینههای خوراکی و غیرخوراکی خانوار شهری که در سال 1402 منتشر شده است حاکی از آن است که میزان هزینههای خوراکی و غیرخوراکی خانوارهای شهری طی این بازه زمان یافزایش قابل توجهی پیدا کرده است.
آمار امروز را در آمارفکت بخوانید.
طبق آخرین آماری که آمارفکت از مرکز آمار ایران به دست آورده است؛ آمار متوسط هزینههای خوراکی و غیرخوراکی خانوار شهری حاکی از آن است که میزان هزینههای خوراکی خانوار شهری در ایران از سال 1393 تا 1402 به طرز چشمگیری افزایش یافته است. این افزایش هزینهها میتواند تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله افزایش نرخ تورم، نوسانات ارزی و تغییرات قیمت کالاهای اساسی باشد.
طبق آمار متوسط هزینههای خوراکی و غیرخوراکی خانوار شهری، در سال 1393، میانگین هزینههای خوراکی خانوار شهری 58,126 هزار ریال بوده است، در حالی که این رقم در سال 1402 به 514,761 هزار ریال رسیده است. این افزایش بیش از 9 برابر نشاندهنده رشد قابلتوجه هزینههای خوراکی است. چنین رشدی میتواند به دلیل کاهش ارزش پول ملی، افزایش هزینه تولید و واردات کالاهای خوراکی و همچنین افزایش تقاضا در بازارهای داخلی رخ داده باشد.
آمار متوسط هزینههای خوراکی و غیرخوراکی خانوار شهری همچنین نشان میدهد در بخش هزینههای غیرخوراکی نیز روند افزایشی مشابهی مشاهده میشود. در سال 1393، میانگین هزینههای غیرخوراکی خانوار شهری 176,739 هزار ریال بوده است و این رقم در سال 1402 به 1,550,489 هزار ریال افزایش یافته است.
افزایش بیش از 8 برابری در هزینههای غیرخوراکی خانوار شهری، نشاندهنده رشد هزینهها در بخشهایی مانند مسکن، بهداشت، آموزش، حمل و نقل و سایر نیازهای اساسی غیرخوراکی است. این افزایش که در آمار متوسط هزینههای خوراکی و غیرخوراکی خانوار شهری مشهود است ممکن است ناشی از رشد قیمت کالاها و خدمات، افزایش هزینههای مربوط به مسکن و اجاره، افزایش هزینههای درمان و دارو و همچنین رشد هزینههای آموزشی و فرهنگی باشد. به ویژه در سالهای اخیر، افزایش هزینههای بهداشت و درمان و همچنین آموزش، تاثیر زیادی بر بودجه خانوارها گذاشته است.
بررسی روند آمار متوسط هزینههای خوراکی و غیرخوراکی خانوار شهری همچنین نشان میدهد که سالهای 1398 و 1399 نقطههای عطفی در رشد هزینههای خوراکی و غیرخوراکی بودهاند. در این سالها، افزایش هزینهها به وضوح قابل مشاهده است که ممکن است ناشی از عوامل اقتصادی نظیر تحریمها، کاهش درآمدهای ارزی کشور و همچنین تورم فزاینده در بازارهای مختلف باشد. در این دورهها، خانوارهای شهری ایران با چالشهای جدی اقتصادی مواجه شدهاند و تامین هزینههای اساسی برای بسیاری از خانوارها دشوارتر شده است.
برای کسب اطلاعات و آمارهای بیشتر در حوزهی اقتصاد کلیک کنید.
آمارهای مرتبط:
آمار نرخ رشد اقتصادی بخش خدمات از سال 1392 تا 1400
آمار نرخ رشد اقتصادی بخش کشاورزی از سال 1392 تا 1400
آمار تعداد مجوزهای صادر شده در بخش تجارت الکترونیک (سال 1400)
برای خواندن مقاله میزان حقوق در ایران چگونه محاسبه میشود کلیک کنید