آمار میزان ارزش صادرات به تفكيک کالاهای واسطه‌ای، سرمايه‌ای و مصرفی (سال 1402-1401)

آمار میزان ارزش صادرات به تفكيک کالاهای واسطه‌ای، سرمايه‌ای و مصرفی در سال‌های 1401 و 1402 که در سالنامه آماری گزارش عملکرد تجارت خارجی سازمان توسعه تجارت ایران منتشر شده است نشان داده است که در سال 1402 در اکثر زیر گروه‌های این دسته کاهش ارزش صادرات داشته‌اند.

آخرین آمار را در آمارفکت بخوانید.

طبق آخرین آماری که آمارفکت از وب‌سایت سازمان توسعه تجارت ایران به دست آورده است؛ آمار میزان ارزش صادرات به تفكيک کالاهای واسطه‌ای، سرمايه‌ای و مصرفی حاکی از آن است که در سال 1402 در اکثر زیر گروه‌های این دسته کاهش ارزش صادراتی داشته‌اند به جز کالاهای مصرفی که افزایش ارزش صادراتی داشته است.

کالاهای واسطه‌ای:

ارزش صادرات این دسته در سال 1402 نسبت به سال 1401 کاهش یافته است. کاهش 9.79 درصدی می‌تواند به عوامل مختلفی از جمله کاهش تقاضا، مشکلات تولید، یا تغییرات در بازارهای بین‌المللی برگردد.

کالاهای مصرفی:

در مقابل، ارزش صادرات کالاهای مصرفی در سال 1402 نسبت به سال 1401 افزایش یافته است. افزایش 14.85 درصدی نشان‌دهنده رشد تقاضا برای این نوع کالاها در بازارهای خارجی می‌باشد که می‌تواند بهبود کیفیت محصولات، تبلیغات موثرتر یا شرایط اقتصادی بهتر در بازارهای هدف را منعکس کند.

کالاهای سرمایه‌ای:

ارزش صادرات کالاهای سرمایه‌ای نیز کاهش یافته است. کاهش 10.50 درصدی در این دسته می‌تواند به مشکلات تولید، کمبود سرمایه‌گذاری یا تغییرات در نیازهای بازارهای بین‌المللی برگردد.

نتیجه‌گیری:

کاهش ارزش صادرات کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای نشان‌دهنده مشکلاتی در تولید و عرضه این کالاها است که می‌تواند به مسائل اقتصادی داخلی یا تغییرات در بازارهای بین‌المللی مرتبط باشد.

افزایش ارزش صادرات کالاهای مصرفی نشان‌دهنده موفقیت در این بخش است که می‌تواند ناشی از بهبود کیفیت محصولات و یا تبلیغات موثرتر باشد.

به طور کلی، تحلیل این آمار نشان‌دهنده نیاز به توجه بیشتر به مشکلات تولید و صادرات کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای است در حالی که تلاش برای حفظ و تقویت روند مثبت در صادرات کالاهای مصرفی ادامه یابد.

تعریف:

کالاهای واسطه‌ای (Intermediate Goods)

کالاهای واسطه‌ای به کالاها و موادی اطلاق می‌شود که در فرآیند تولید سایر کالاها استفاده می‌شوند. این کالاها به عنوان مواد اولیه یا قطعاتی هستند که باید به کالاهای نهایی تبدیل شوند و معمولاً مستقیماً به مصرف‌کننده نهایی فروخته نمی‌شوند.

کالاهای مصرفی (Consumer Goods)

کالاهای مصرفی به کالاهایی اطلاق می‌شود که مستقیماً توسط مصرف‌کنندگان نهایی خریداری و مصرف می‌شوند. این کالاها به دو دسته مصرفی بادوام و مصرفی غیر بادوام تقسیم می‌شوند:

مصرفی بادوام: کالاهایی که برای مدت طولانی مورد استفاده قرار می‌گیرند مانند لوازم خانگی، مبلمان، و خودرو.
مصرفی غیر بادوام: کالاهایی که به سرعت مصرف می‌شوند مانند غذا، نوشیدنی‌ها، و محصولات بهداشتی.

کالاهای سرمایه‌ای (Capital Goods)

کالاهای سرمایه‌ای به کالاهایی اطلاق می‌شود که برای تولید سایر کالاها و خدمات استفاده می‌شوند و معمولاً توسط شرکت‌ها و صنایع خریداری می‌شوند. این کالاها به عنوان سرمایه‌گذاری در تولید و تجهیزات محسوب می‌شوند و به تولید کالاها و خدمات دیگر کمک می‌کنند.

برای کسب اطلاعات و آمارهای بیشتر در حوزه‌ تجارت و کسب و کار کلیک کنید.

آمارهای مرتبط:

آمار ارزش دلاری واردات ایران به تفکیک ماه در سال ۱۳۹۹

آمار میزان ارزش ریالی واردات ایران

آمار میزان ارزش دلاری واردات ایران به تفکیک ماه در سال ۱۳۹۸

نمای کلی آمار

بازه آماری

1401 تا 1402

تاریخ بروزرسانی

آمارهای مرتبط