آمار جنگ لبنان و اسرائیل به‌صورت لحظه‌ای | تا این لحظه 1540 نفر کشته شدند

جنگ لبنان

جنگ لبنان و اسرائیل در روز دوم مهر 1403 رسما شروع شد.
حزب الله از 8 اکتبر که حملات خود را برای بازدارندگی اسرائیل از جنگ خود در غزه آغاز کرد، نزدیک به یک سال است که حملات خود را در سراسر مرزهای جنوبی لبنان با اسرائیل مبادله کرده است. تضاد بین حزب الله لبنان و اسرائیل اتفاق جدیدی نیست و به نزدیک نیم قرن پیش برمی گردد.

آمار جنگ لبنان و اسرائیل

از ۲ مهر تاکنون بیش از ۷۳۸ نفر از مردم لبنان در جنگ لبنان و اسرائیل کشته شدند که در میان آنان ۵۰ کودک و ۹۴ زن هستند. همچنین ۲۳۱۲ نفر نیز مجروح شدند که ۵۴ بیمارستان در لبنان در حال درمان این بیماران هستند.

همچنین از ۲ مهر تاکنون حداقل ۲۰۰۰ حمله از اسرائیل به لبنان انجام شده؛ در حالی که حزب الله با پرتاب بیش از ۶۰۰ موشک به سمت اسرائیل سعی در پاسخ داشته است.

در کل از آغاز جنگ اسرائیل و فلسطین تا کنون، ۸۳۱۳ حمله از سوی اسرائیل علیه لبنان و ۱۹۰۱ حمله از سوی لبنان علیه اسرائیل انجام شده است.

ناصر یاسین، مسئول ستاد بحران لبنان، به رویترز گفت که ۲۵۲ سرپناه موقت در مدارس و سایر مکان ها ایجاد شده است. او گفت که این پناهگاه‌ها می توانند بیش از ۲۷۰۰۰ نفر را که از “جنایت های اسرائیل” فرار کرده‌اند، در خود جای دهند.

از آغاز جنگ تاکنون حدود ۱۱۰ هزار نفر از مردم لبنان آواره شده‌اند.

اخبار جنگ لبنان و اسرائیل

  • حملات گسترده‌تری از سوی ارتش اسرائیل به لبنان در حال انجام است. سخنگوی اسرائیل گفته است این حملات‌پیش‌دستانه سایت‌های حزب‌الله را هدف قرار داده است.
  • مردم در جنوب لبنان و همچنین بیروت پایتخت پیام‌های متنی دریافت می‌کنند که از آنها می‌خواهند به سرعت مکان‌هایشان را تخلیه کنند. وزیر اطلاعات لبنان؛ زیاد مکاری، از مردم خواسته است که به این هشدارها “بیشتر از آنچه که شایسته است” توجه نکنند.
  • این هشدارهای اسرائیل نمونه کلاسیک جنگ روانی است که در مناطق دیگر نیز انجام می شود. موارد مشابه این نوع از جنگ در غزه و کرانه باختری نیز انجام شده است. آنها این هشدارها را صادر می کنند، که به غیرنظامیان القا کنند که رهبران آنها و مردمی که در کنار آنها می جنگند و اطرافیان آنها از مردم به عنوان سپر انسانی استفاده می کنند. این اتهامی است که ارتش اسرائیل در گذشته به حماس و گروه های مسلح در کرانه باختری نیز وارد کرده است.
  • سخنگوی ارتش اسرائیل نیز در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد تهاجم زمینی احتمالی به لبنان، گفت: ما هر کاری که لازم باشد انجام خواهیم داد تا از بازگشت ساکنان تخلیه شده شمال اسرائیل به خانه هایشان اطمینان حاصل کنیم.
  • یونیسف هشدار داده است که تشدید بیشتر درگیری‌ها برای کودکان لبنانی، به‌ویژه آن‌هایی که در اثر حملات اسرائیل مجبور به آواره شدن شده‌اند، «فاجعه‌بار» خواهد بود.
  • اتی هیگینز، معاون نماینده سازمان ملل در لبنان نیز گفته است: «این خشونت باید فورا متوقف شود.»
  • جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید می‌گوید آمریکایی‌ها در لبنان باید تا زمانی که هنوز پروازها در دسترس است، لبنان را ترک کنند.
  • خطوط هوایی خلیج فارس، از جمله امارات و قطر ایرویز، به دلیل افزایش تنش بین اسرائیل و حزب الله، به طور موقت پروازهای خود به بیروت را متوقف کردند. خطوط هوایی الاتحاد و فلای دبی نیز به چندین شرکت بین المللی در تعلیق خدمات بیروت پیوستند.
  • شرکت‌های لوفت‌هانزا آلمان، ایرفرانس و دلتا ایر لاین ایالات متحده نیز پروازهای خود به بیروت را به حالت تعلیق درآورده‌اند و خدمات برخی از شرکت‌های هواپیمایی به اسرائیل و ایران نیز تحت تأثیر قرار گرفته است. ایرفرانس تعلیق خود را تا 1 اکتبر تمدید کرد. لوفت هانزا که پروازهای بیروت را تا 26 اکتبر تعلیق کرده بود، خدمات خود را به تل آویو و تهران تا 14 اکتبر لغو کرد.
  • سخنگوی سازمان ملل می گوید منطقه نمی تواند جنگ تمام عیار را تحمل کند. استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، به الجزیره گفت: «برای بازگشت به دیپلماسی دیر نیست». وی گفت: واضح است که مردم لبنان، مردم اسرائیل و منطقه نمی توانند یک جنگ تمام عیار را تحمل کنند.
  • جنگ لبنان و اسرائیل باعث هرج و مرج گسترده در سراسر کشور شده و تعداد زیادی از مردم را مجبور به فرار از بخش‌هایی از جنوب و شرق لبنان کرده است زیرا نگرانی‌ها در مورد جنگ تمام عیار بین اسرائیل و حزب‌الله همچنان افزایش می‌یابد.
  • دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد پس از شروع جنگ لبنان و اسرائیل در روز دوشنبه، که آن را «مرگبارترین روز خشونت در سال‌های اخیر» توصیف کرد، خواستار حفاظت از غیرنظامیان شد.
  • کرملین نیز هشدار داده است که حملات اسرائیل به لبنان پتانسیل بی‌ثباتی کامل خاورمیانه و گسترش درگیری را دارد.
  • نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان برای گفتگو در مورد درگیری های جاری به نیویورک، جایی که مقر سازمان ملل متحد است، سفر کرده است.

تاریخچه جنگ لبنان و اسرائیل

1982 – تهاجم و شکل گیری

اسرائیل در ژوئن 1982 به لبنان حمله کرد، ظاهراً در پاسخ به حملاتی که سازمان آزادی‌بخش فلسطین(ساف) از جنوب لبنان به لبنان انجام داد. جنگ داخلی لبنان تا آن زمان به مدت هفت سال ادامه داشت. اسرائیل به امید استقرار یک دولت دوست در لبنان، جنوب را اشغال کرد و تا بیروت غربی، جایی که ساف مستقر بود، رفت و آن را در محاصره قرار داد.

پس از توافق، ساف عازم تونس شد، اما ارتش اسرائیل در لبنان ماند و از نمایندگان محلی در جنگ داخلی حمایت کرد و در کشتار صبرا و شتیلا مشارکت داشت. شبه‌نظامیان راست‌گرای لبنان با هماهنگی ارتش اسرائیل طی دو روز بین 2000 تا 3500 پناهجوی فلسطینی و غیرنظامی لبنانی را کشتند.

حزب الله زاییده افکار رهبران مسلمان بود و با جلب حمایت جوانان ناراضی و ساکنان دره بقاع و حومه جنوبی بیروت – مناطق حاشیه‌ای با جمعیت قابل توجه شیعه – حزب‌الله به سرعت به یک قدرت مهم در لبنان تبدیل شد.

1983 – حملات

بین سال‌های 1982 و 1986، تعدادی از حملات علیه حضور نظامی خارجی توسط گروه‌های مختلف انجام شد. در 23 اکتبر 1983، بمباران چند ساختمان پادگان در بیروت، بیش از 300 نیروی حافظ صلح فرانسوی و آمریکایی را کشت. مسئولیت این بمب گذاری را گروه جهاد اسلامی بر عهده گرفت.

1985 – رشد حزب الله لبنان

در سال 1985، قدرت رزمی حزب‌الله به حدی افزایش یافت که همراه با گروه‌های متحد، ارتش اسرائیل را مجبور به عقب‌نشینی به رودخانه لیتانی در جنوب لبنان کرد.

اسرائیل دیواری را که به آن «منطقه امنیتی» می گفت در امتداد مرزهای لبنان و اسرائیل اعلام و ایجاد کرد. نظارت بر این منطقه امنیتی ارتش جنوب لبنان (SLA) تحت تسلط مسیحیان بود که معمولاً به عنوان یک نیروی نیابتی اسرائیل گزارش می شد که تا زمان عقب نشینی اسرائیل در سال 2000 به حمایت از اشغال جنوب لبنان ادامه داشت.

1992 – سیاست

در سال 1992، پس از پایان جنگ داخلی لبنان (1975-1992)، حزب‌الله با کسب 8 کرسی در مجلس 128 کرسی لبنان، وارد سیاست پارلمانی شد. کرسی های حزب الله افزایش یافته و این گروه و متحدانش اکنون 62 کرسی در پارلمان دارند. همچنین برنامه‌های اجتماعی گسترده‌ای را در مناطقی که حضورش قوی‌تر است اجرا کرد و تأثیر آن را افزایش داد.

1993 – جنگ هفت روزه

در ژوئیه 1993، اسرائیل در آنچه «عملیات پاسخگویی» نامیده شد، به لبنان حمله کرد که به جنگ هفت روزه در لبنان معروف است. این حمله پس از آن صورت گرفت که حزب‌الله در پاسخ به حملات اسرائیل به یک اردوگاه و روستای آوارگان در لبنان، به شمال اسرائیل حمله کرد و تلفاتی در پی داشت.

در جنگ لبنان و اسرائیل، 118 غیرنظامی لبنانی کشته و 500 نفر دیگر زخمی شدند و هزاران ساختمان ویران شدند.

1996 – تجاوز آوریل و قانا

سه سال بعد، در 11 آوریل 1996، اسرائیل یک حمله 17 روزه دیگر را با هدف وادار کردن حزب الله به فراسوی رودخانه لیتانی و خارج از محدوده هدف گیری اهداف اسرائیل آغاز کرد. آنچه لبنانی‌ها آن را تجاوز آوریل می‌نامند، توسط اسرائیل «عملیات انگور خشم» نامیده می‌شود که به رمان جان اشتاین‌بک نویسنده آمریکایی در سال 1939 اشاره می‌کند. در جنگ لبنان و اسرائیل، تلفات نظامی و غیرنظامی قابل توجهی از هر دو طرف وارد شد و زیرساخت‌های لبنان به شدت آسیب دید.

در 18 آوریل، اسرائیل یک مجتمع سازمان ملل متحد در نزدیکی روستای قنا در جنوب لبنان اشغالی را بمباران کرد – حدود 800 غیرنظامی آواره در آنجا پناه گرفته بودند. در این حمله 106 غیرنظامی از جمله حداقل 37 کودک کشته و حدود 116 نفر مجروح شدند.

2006 – جنگ جولای

در عملیاتی در سال 2006 در خاک اسرائیل، حزب‌الله سه سرباز اسرائیلی به نام‌های وسیم نزال، عیال بنین و شانی تورگمان را کشت و دو تن به نام‌های ایهود «اودی» گلدواسر و الداد رگو را اسیر کرد. حزب الله در ازای سربازان اسرائیلی خواستار آزادی اسرای لبنانی شد. در نهایت، اجساد گلدواسر و رجو دو سال بعد در ازای پنج زندانی لبنانی به آنها تحویل داده شد.

اسرائیل مقر سازمان ملل را گلوله باران کرد و 106 غیرنظامی را کشت. صدها غیرنظامی لبنانی از این مجتمع برای فرار از جنگ بین مبارزان شبه نظامی حزب الله و اسرائیل استفاده می کردند.

در اواخر همان ماه، جنگ لبنان و اسرائیل آغاز شد که 33 روز به طول انجامید و به جنگ 33 روزه معروف شد. تقریباً 1200 لبنانی کشته و 4400 نفر زخمی شدند که اکثر آنها غیرنظامی بودند. در همین حال اسرائیل 158 کشته را گزارش کرد که بیشتر آنها سرباز بوده اند.

2009 – مانیفست به روز شده

در سال 2009، حزب الله در حالی که مخالفت خود با اسرائیل و حمایت مستمر از ایران را حفظ می کرد، مانیفست خود را به روز کرد و متعهد به ادغام خود در شکلی دموکراتیک از حکومت بود که به جای منافع فرقه ای، وحدت ملی را نمایندگی می کرد. مانیفست سال 2009 ایده مقاومت در برابر اسرائیل را مضاعف کرد و در عین حال نشان داد که حزب الله چقدر در تمام لایه های لبنان تثبیت شده است.

2012 – جنگ داخلی سوریه

حزب الله از سال 2012 برای حمایت از دولت دمشق وارد جنگ داخلی سوریه شد. به گفته حامیان آنها این استقرار در جلوگیری از تجاوز گروه های مسلح به ویژه داعش (داعش) به لبنان و همچنین کسب تجربه گسترده حزب الله در میدان جنگ نقش داشته است.

2023 تا 2024 – غزه

در اکتبر سال 2023، حزب‌الله در حمایت از غزه که در پی حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل که منجر به کشته شدن 1139 نفر و اسارت حدود 250 نفر شد، توسط اسرائیل بمباران شد، یک کمپین موشکی به اسرائیل راه اندازی کرد.

به گفته وزارت بهداشت لبنان تاکنون از آغاز جنگ لبنان و اسرائیل ، 97000 نفر در لبنان مجبور به ترک خانه های خود شده اند. حدود 60000 اسرائیلی نیز از منطقه مرزی شمال اسرائیل تخلیه شدند. مردم دو طرف هنوز به خانه های خود بازنگشته اند.

اسرائیل حملات و ترورهایی را در لبنان و سوریه انجام داده و تعدادی از رهبران ارشد حزب الله و حماس را کشته است. در 28 ژوئیه، 12 کودک و نوجوان سوری در یک زمین فوتبال در بلندی‌های جولان اشغالی توسط اسرائیل کشته شدند، حادثه‌ای که باعث تحریک بیشتر برای آغاز جنگ لبنان و اسرائیل شد.

کشتن فواد شکر و همچنین کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، طی چند روز، منطقه را در حالت آماده باش کامل قرار داده است. حزب الله در اواخر ماه اوت به عنوان اولین مرحله از واکنش خود به ترور فواد شکر، یک حمله موشکی انجام داد.

سپتامبر 2024 – حمله پیجرها

در 17 سپتامبر 2024، هزاران پیجر دستی متعلق به عوامل حزب الله لبنان منفجر شدند. تاکنون حداقل 11 نفر از جمله سه غیرنظامی در نتیجه این حمله کشته و حدود 2750 نفر زخمی شده اند. حزب‌الله تأیید کرده است که اسرائیل را مسئول می‌داند و وعده مقابله به مثل را داده است.

آمارها و یادداشت‌های مرتبط:

آمار میزان بودجه نظامی در کشورهای دارای بیشترین هزینه نظامی

آمار جنگ اسرائیل و فلسطین به‌صورت لحظه‌ای