آمار حمله‌های تروریستی در ایران | آمار جان‌باختگان حمله تروریستی کرمان

تروریست

آمار شهدای حمله تروریستی به کرمان

آمار شهدای حمله تروریستی به کرمان از 80 نفر عبور کرد، طبق آماری که آمارفکت به دست آورده است تا کنون 89 نفر از شرکت کنندگان در مراسم سالروز شهادت شهید سردار قاسم سلیمانی، جان خود را از دست داده اند، آمار دقیق شهدا به این صورت است:

  • 53 زن و 36 مرد بود‌اند
  • افراد زیر 18 سال: 30 نفر
  • افراد زیر 11 سال: 11 نفر
  • افراد زیر 5 سال: 2 نفر

در این عملیات که توسط داعش طراحی و اجرا شد، در عصر چهارشنبه، 13 دی ماه 1402، دو نفر انتحاری در مناطق شلوغ مراسم یادبود شهید سلیمانی، خود را منفجر کرده و به دلیل وجود ساچمه‌های فراوان در مواد منفجره جان بسیاری از مردم بی‌گناه را گرفتند.

آمار شهدای ترور در ایران تا سال 1390 برابر با 17 هزار و 160 شهید بوده است. در سال 1402 نیز 18 عملیات موفق تروریستی در ایران انجام شده است که اکثر آن‌ها در مرزها انجام شده است.

حمله تروریستی به حرم شاه چراغ(ع)

سال گذشته نیز این گروه تروریستی به حرم حضرت شاه چراغ(ع) در شیراز حمله کرد. آمار شهدای حمله تروریستی  چهارم آبان ۱۴۰۱ به حرم شاه چراغ(ع) 13 نفر گزارش شده است، این حمله که توسط داعش انجام و باعث کشته شدن زائرین بی‌گناه شد. این شهدا از استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، تهران، همدان و از شهرهای شیراز، فسا، مرودشت، سیرجان بودند.

آمار تروریست

آمار شهدای ایران در مقابله با تروریست‌های داعشی​

آمار شهدای ایرانی در جنگ با داعش چندان دقیق نیست و آنچه که از آمار پراکنده به دست آمارفکت رسیده است، تعداد شهدای ایران در این جنگ‌ها 2100 تا 2500 نفر بوده است. ایران همواره در صف نخست مقابله با تروریسم مخصوصاً تروریست‌های منطقه بوده است.

گروه تروریستی داعش

این گروه از سال 2005 زمانی که سرکرده آن یعنی ابوبکر البغدادی بعد از سال‌ها زندانی بودن توسط آمریکا و سرویس‌های جاسوسی غرب به هدایت این گروه گماشته شد، به شکل محدود شکل گرفت. این سرویس‌ها جنگ‌های داخلی و اختلافات منطقه‌ای خاورمیانه را تبدیل به یک جنگ تمام عیار با حضور افرادی سنگدل و تشنه به خون کردند. در این جنگ‌ها که طرفین جنگ برای اعتقادات خود می‌جنگند، بیشترین ضربه را مردم و انسان‌های بی‌گناه می‌خورند.

عقاید تکفیری چگونه شکل گرفت؟​

آمار تروریسم در سراسر جهان نگران کننده است، این پدیده‌ای ترسناک در جهان مدرن؛ آفتی است که اکثراً از تعصب و تک رای بودن عقاید یک گروه نشات می‌گیرد و امروزه دامگیر سراسر جهان شده است.

در برخی نقاط تروریست‌ها به فتح مناطق دست پیدا کرده و موفق به ایجاد حکومت شده اند، در برخی نقاط دیگر نیز به شدت سرکوب می‌شوند و به آن‌ها اجازه هیچ گونه فعالیت داده نمی‌شود.

برخی نقاط هم سال‌ها درگیر این پدیده نامبارک می‌شوند و پس از مدت‌ها و به جا ماندن خرابی‌های بسیار زیاد موفق به حذف تروریست‌های منطقه خود می‌شوند.

داعش یکی از همین پدیده‌ها است که از میان تعصبات و پیروی‌های کورکورانه با عقاید عجیب و وحشتناک، سر بلند کرد و تا سال‌ها منطقه خاورمیانه را درگیر خود کرد.

این گروه که خود را “دولت اسلامی عراق و شام” می‌خواند، با برداشت‌های غلط و شیوه‌های اجرایی غلط از موازین مقدس اسلام، خود را پیروان اصلی و دقیق اسلام می‌دانستند و افراد غیر همفکر خود را مرتد و از دین خارج شده می‌نامیدند و حکم به اعدامشان می‌دادند.

داعش با بی‌رحمی تمام به هیچ کسی اجازه کوچک‌ترین سرپیچی را نمی‌داد و پیش پا افتاده‌ترین سهل‌انگاری‌ها را با شدیدترین واکنش‌ها پاسخ می‌داد.

اکثر گروه‌های تروریستی به عقایدی مشترک پایبند هستند که نامش سلفی یا سلفی‌گری است. بر اساس اعتقاد پیروان این دسته، باید علیه انحرافات و بدعت‌های زمانه (مدرنیته و دست‌آوردهای مردن) ایستاد و جهاد کرد و به عبارتی مسلمانان باید به زمانه پیامبر اسلام(ص) بازگردند و با همان قوانین و قواعد زندگی کنند.

جامعه غرب تروریست‌ها را پیروان این دسته می‌دانند درصورتی که سلفی‌های اصلی بسیار گوشه‌گیر و منزوی بوده و حتی در مشارکت‌های سیاسی نیز حضور ندارند و علاقه‌ای به جهاد از خود نشان نمی‌دهند.

این تفکر که تروریست‌ها همگی سلفی هستند از زمان فاجعه 11 سپتامبر در آمریکا رواج پیدا کرد ، داعش که جدیدترین گروه تروریستی است نیز از دسته سلفی‌هاست و با ایجاد ویرانی‌های گسترده تلاش بر تحمیل عقاید و حکومت خود داشت.

القاعده مادر تروریست‌ها​

القاعده را می‌‎توان مادر همه گروه‌های تندرو و تروریست دانست، این گروه در ابتدا یک دفتر آموزشی بود تا اعراب را برای مجاهدت با شوروی آماده کند، نام این دفتر مکتب الخدمه بود که بعدها آمریکا به بهانه حمله این گروه به برج‌های دوقلو به افغانستان حمله کرد، این جنگ نه‌تنها القاعده را از بین نبرد بلکه این گروه را به عنوان تنها سازمان جهادگر معرفی کرد.

آمار تروریست های ایران

طالبان و جبهه النصره

سال‌ها بعد، اعضای پشتو، گروه طالبان را در افغانستان تشکیل دادند و توانستند در سال 1996 بر کشور افغانستان تسلط پیدا کنند. القاعده توانست با کمک طالبان پایگاه‌های متعددی در سراسر افغانستان برپا کند.

در ژآنویه سال 2012 گروهی جدید از تروریست‌های افراطی اعلام وجود کرد؛ جبهه النصره، این گروه قوی‌ترین بازوی القاعده در سوریه است که توسط ابومحمد الجولانی رهبری می‌شود. در ۲۰ ژوئن ۲۰۱۲ سایت «انصار المجاهدین» کتابچه‌ای درباره «جبهه النصره» با عنوان: «جبهه النصره چه کسانی هستند؟» منتشر کرد. این کتابچه آنها را چنین توصیف می‌کند: «جبهه مقدسی که بهترین مجاهدین را از گوشه و کنار زمین در گروه واحد در شرق مدیترانه گرد هم آورده است تا بشار اسد منفور و سربازانش را از بین ببرند و حکومت خدا را در شرق مدیترانه ایجاد کنند. اهداف جبهه از این جهاد این است که کل سیستم حکومتی را تغییر دهد و عدالت،‌ آزادی و برابری را در کشور برقرار نماید. همان گونه که خداوند دستور داد نه آن گونه که غرب ترویج می‌کند.»

آمار تروریست‌ها در کشورهای جهان​

در این آمار که توسط آمارفکت از سایت آماری statista تنظیم شده است؛ نگاهی به کشورهایی که فعالیت تروریسم در آن‌ها اثر گذار بوده‌اند داشتیم، هرچه عدد اثرگذاری به 10 نزدیک‌تر باشد میزان اثر حضور و فعالیت تروریست‌ها بیشتر بوده است.