آمار تعداد افراد مبتلا به اختلالات روانی در ایران در سالهای اخیر نشان میدهد وضعیت اختلالات روانی در ایران در حال رشد است. علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: پیش بینی میشود از هر 3 نفر شهروند ایرانی، یک نفر دچار اختلالات روانی باشد که آمار قابل توجهی است.
آمار امروز را در آمارفکت بخوانید.
بر اساس آمارهایی که آمارفکت از وبسایت ourworldindata به دست آورده است؛ آمار تعداد افراد مبتلا به اختلالات روانی در ایران از سال 1990 تا 2021 به ثبت رسیده است. در اولین سال ثبت این آمار تعداد مبتلایان به اختلالات روانی در کشور 9.76 میلیون نفر بوده است. آمار تعداد مبتلایان به اختلالات روانی در ایران حاکی از آن است که در سال 2021 تعداد مبتلایان به بیماریهای روانی در کشور به بیش از 17 میلیون نفر رسیده است.
ماشینیتر شدن جامعه، دوری از معنویت، تکانههای اقتصادی و تورم، چالشهای اجتماعی، تغییر الگوی زیستی، دوری از نقش خانوادهها به عنوان لنگرگاههای عاطفی در مقابله با اختلالات اجتماعی، تکانههای روزمره استرس زا و افزایش استفاده از فضای مجازی از جمله عواملی است که از نظر علیرضا زالی موجب بالا رفتن آمار تعداد افراد مبتلا به اختلالات روانی در ایران شده است.
بیشتر مردم کسی را نابهنجار یا غیرعادی میدانند که رفتار، اندیشه یا احساسات او غیرمعمول و عجیب است و همانند دیگران نیست مردم چنین کسانی را دچار اختلال روانی میدانند. اختلال روانی یک برچسب نیست که به سادگی بتوان آن را به دیگران زد و با دیدن برخی از نشانهها نمیتوان کسی را دارای یک اختلال روانی دانست.
تشخیص و تأیید کژکاری روانشناختی را روانشناس انجام میدهد. او پس از مصاحبه بالینی و با پی بردن به نشانههایی که در فرد مییابد به تشخیص اختلال از میان اختلالهای گوناگون میپردازد.
برای کسب اطلاعات و آمارهای بیشتر در حوزهی بهداشت و درمان کلیک کنید.
آمارهای مرتبط:
آمار تعداد افراد مبتلا به افسردگی در ایران
آمار تعداد افراد مبتلا به اختلالات مصرف الکل در ایران
برای خواندن مقاله خودکشی در ایران و جهان کلیک کنید